Wie we zijn

Gunvor Petroleum Antwerpen (GPA) werd in 1934 opgericht in het zuiden van de Antwerpse haven onder naam Redeventza. Doorheen de jaren maakte het bedrijf een hele evolutie mee, gaande van een middelgrote olieraffinaderij tot de huidige configuratie van tankpark en productie-installatie.

Ons bedrijf is gevestigd op een toplocatie binnen de ARA-regio en beschikt over een uitstekende verbinding met infrastructuur die de in- en uitvoer van producten mogelijk maakt zowel over zee, via de weg en potentieel ook per spoor.

Wat we doen

oor het transport over water beschikt ons bedrijf over 7 losplaatsen op 2 steigers: 6 ervan op de noordzijde en 1 op de zuidzijde, met een diepgang van respectievelijk 11 en 15 meter. Deze maken het mogelijk om zowel zee- als binnenvaartschepen te behandelen.

De totale oppervlakte van de GPA site bedraagt 1 km², en is voor het overgrote deel in gebruik voor het flexibel tankpark dat de scheiding van diverse producten mogelijk maakt. De tanks variëren in capaciteit van 5.000 tot 60.000 cbm en bieden opslagruimte aan een ruim productengamma gaande van gasolie, benzine, biodiesel, destillaten en DMA tot LPG.

Eén van de belangrijkste aandachtspunten is de verdere optimalisatie van onze activiteiten en het  energieverbruik om tegemoet te komen aan de noden van onze maatschappij en de steeds veranderende eisen welke gesteld zullen worden aan bedrijven in de toekomst.

Gunvor Petroleum Antwerpen heeft op gebied van veiligheid en milieu reeds veel inspanningen geleverd, waardoor het bedrijf bewijst dat het klaar is voor de toekomst.

Door  de steeds wijzigende klimaatdoelstellingen is het voor GPA en Gunvor Belgium dan ook belangrijk om niet achter te blijven en in te zetten op vernieuwing richting biobrandstoffen.

Lokale distributie

De opgeslagen producten bij GPA worden merendeels uitgevoerd via binnenschepen en zeeschepen naar onze buurlanden en overzees. Een gedeelte wordt aan groothandelaars, handelaars en oliebedrijven op de Belgische markt verdeeld door Gunvor Belgium. Hun voornaamste activiteiten zijn de verkoop van motorbrandstoffen, huisbrandolie en motorbrandstoffen voor zee- en binnenvaartschepen.

Voor het transport over de weg, werd door Gunvor Belgium, in januari 2018 een volledig vernieuwde hoogwaardige laadinstallatie voor vrachtwagens in gebruik genomen.  Met GPA als thuisbasis, biedt Gunvor Belgium haar producten aan op de Belgische, Nederlandse en Noord-Franse markt. 

Onze buren

Gunvor Petroleum Antwerpen hecht veel waarde aan de relatie met haar buren, in het bijzonder met de omliggende dorpen. Aangezien deze relatie van uitermate belang is, streven wij er continu naar om elke mogelijke impact op de omgeving te vermijden. Daarnaast handelen wij op een proactieve manier om mogelijke incidenten te beperken.